De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt vanaf 25 mei 2018 gehandhaafd. Deze Europese weet is geen vrijblijvend advies, het is een verplichting. Het raakt vrijwel iedere organisatie dus vrijwel iedereen heeft er mee te maken. Gek genoeg heeft de meerderheid van alle organisaties in Nederland heeft er nog niets mee gedaan.

Hoe kan dat?

De meest gehoorde argumenten die wij tegen komen zijn “mijn branchevereniging regelt het wel”, “het zal zo’n vaart niet lopen, we wachten nog even af tot er meer duidelijk is” en “ik wacht tot de overheid mij verteld wat ik moet doen”.

Laten we meteen het eerste misverstand dan maar uit de weg ruimen; niemand behalve de eigenaar / verantwoordelijke is verantwoordelijk voor het voldoen aan deze nieuwe wet. NIet de branchevereniging, niet de overheid, niet de gemeente…

Van de mensen die inmiddels besloten hebben er iets mee te gaan stelt de overgrote meerderheid de volgende vraag:

Wat moet ik nou precies doen om aan de AVG te voldoen?

Dit is de vraag die vrijwel iedere organisatie ons stelt. En terecht!
We zien overal presentaties en informatiebijeenkomsten opduiken en overal wordt alarm geslagen. Zo zullen veel presentaties u vertellen dat u boetes riskeert tot maar liefst 20,000,0000 euro of 4% van de jaaromzet, maar net welke het hoogste bedrag is. En vervolgens krijgt u een stromvloed van regeltjes en vaagheden over u heen. Maar wat u nou precies moet doen wordt eigenlijk niet verteld!

Deze website is een samenwerking van Multitask ICT met haar partners met als doel de AVG handen en voeten te geven. Dat doen we door concrete voorbeelden en invullingen te geven.

Hopelijk kunt u er uw voordeel mee doen!

Pin It on Pinterest

Vindt u dit een informatief artikel?

Tip uw vrienden en relaties!